Arşiv Politikası
Dijital koruma, dijital formatlarda mevcut olan bilgilerin uzun vadeli, sürekli erişimini sağlamak için belirlenen süreç ve faaliyetleri ifade eder. Koruma politikası aşağıdaki önlemleri içerir.
1. Yayıncı, yazarların bir makalenin yayınlanmış son versiyonunu (yayıncı pdf'si) kendi kendine arşivleme (yazarın kişisel web sitesi) ve/veya yayınlandıktan sonra kurumsal bir depoda arşivleme için kullanmasına izin verir.
2. Yazarlar makalelerini kamuya açık ve/veya ticari konu bazlı depolarda kendi kendilerine arşivleyebilirler. Ambargo süresi yoktur, ancak yayınlanan kaynak belirtilmeli ve dergi ana sayfasına veya makalelerin DOI'sine bir bağlantı verilmelidir.
3. Yazarlar makalenin çıktısını PDF belgesi olarak indirebilirler. Yazarlar makalenin kopyalarını ambargo olmaksızın meslektaşlarına gönderebilirler.
4. Yayıncı, makalelerin tüm versiyonlarının (Gönderilen versiyon, Kabul edilen versiyon, Yayınlanan versiyon) ambargo olmaksızın yazarın seçtiği kurumsal veya başka bir depoda saklanmasına izin verir.
Web Sitesi Arşivleme
Tüm elektronik içerik (web sitesi, makaleler ve süreç dosyaları) farklı kaynakta depolanır. Ana sunucudaki içerik çevrimiçi ve okuyuculara erişilebilir durumdadır. Aynı içeriğin bir kopyası, başka iki kaynakta yedek olarak saklanır. Bir sunucu hatası olması durumunda diğer kaynaklar devreye sokulabilir ve web sitesinin 24 saat içinde kullanılabilir olması sağlanır.
Uzun Süreli Koruma
Tüm makalelerin tam metni dünya genelinde CLOCKSS, LOCKSS ve PKP Preservation Network (PN) içinde depolanır ve uzun vadeli dijital korumayı garanti altına alır.
Yazar için Arşivleme Politikası
Yazarlara, makalelerini yayımlanmanın ardından kişisel ve kurumsal web sitelerinde yayımlamalarına izin verilir ve teşvik edilir (tam bibliyografik detayları ve orijinal yayına bir bağlantı sağlamak koşuluyla).
Dergi Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) lisansı ile lisanslanmıştır.